open-kas

Open kas Haren

De Open Kas is eigenlijk ontstaan, zonder vooraf opgezet idee. Het is onze houtopslag. De bijzondere sfeer die voelbaar is in deze kas nodigt nog steeds uit tot verdere ontwikkelingen en  inrichting. Er is in mei 2016 een rocket stoof (houtoven met fornuis/oven en verwarmde banken) gebouwd, die in juli 2016 afgeleemd gaat worden.

Ook is de pizza oven van leem een lust voor 't oog. Het geeft de mogelijkheid om heerlijke pizza’s en broden te bakken. Er zijn oude zeildoeken tegen de zijkant bevestigd. Als het erg hard waait houdt het de wind enigszins tegen. De weersinvloeden zullen altijd voelbaar zijn. Het is een OPEN KAS. Bij koud weer: neem een warme trui of dekentje mee. Bij erg warm weer kun je buiten de kas in de schaduw een plekje vinden. Het is een plek waarbij je enigszins terug gaat naar de natuur of naar de basis. Geen luxe. Geen CV. Maar een plek waar je eigenlijk vanzelf  tot rust komt. De groentetuin en het voedselbos (o.a. de Bramenhof) rondom de kas, nodigen uit om lekker doorheen te dwalen. Voor de kinderen is het een heerlijke speelplek. Het is niet de luxe, maar juist een terug naar de basis die deze plek uniek maakt.

Ook in het eten is de puurheid terug te vinden. Verse kruiden, eetbare bloemen en groente, hoofdzakelijk biologisch, vormen samen met deze kas een prima combi.
Het eten wordt ambachtelijk bereid en met veel aandacht en liefde klaargemaakt. Veelal ter plekke aan het houtfornuis bereid. Of op gasbranders.
Kom eten aan de grote ronde ovalen tafel, ruik het hout, geniet van een zelfgebakken pizza, een kikkererwtenbroodje, een kleurrijke salade of ciabatta uit de oven.

Wil je op de hoogte blijven van de aktiviteieten in de kas??  Dan kun je je aanmelden voor de nieuwsbrief. Mail: salie.citroen@planet.nl

De kas kan verhuurd worden. Met of zonder catering.

Er kan per dagdeel gehuurd worden. De eindtijd sávonds is 22.00. Het is niet toegestaan versterkte muziek te draaien ivm overlas buren.

Informeer bij : salie.citroen@planet.nl

of bel 06 55183390

open-kas open-kas open-kas
Fotogalerij - klik op 1 van de foto's om te starten